LIS

Naast uw eigen LogiPoort bieden wij u ook de Loon- en pensioenaangifte Indien Service (LIS) aan in de salarissoftware LogiSal of met een apart LIS-portaal. LIS kunt u gebruiken om Loonaangiften en Pensioenaangiften te versturen naar Belastingdienst en diverse Pensioenuitvoerders zonder LogiPoort aan te schaffen. Dit is handig wanneer u geen PKI-certificaat heeft of wanneer de kosten voor een eigen LogiPoort met kleine aantallen aangiften te hoog zouden worden.

Binnen LogiSal kunt u gratis 15 aangiften per kalenderjaar versturen. Wanneer u meer dan 15 aangiften verstuurd, dan factureren wij de extra aangiften in het daarop volgende jaar met een aparte factuur. Ook kunt u aangiften buiten LogiSal om insturen met het LIS Portaal. U koopt hiervoor een tegoed in onze webshop. Klik hier voor de prijzen, onder het kopje LogiPoort en LIS.

LIS is bedoeld voor

Voor personen die loonaangifte moeten doen voor bijvoorbeeld een zorgverlener, voor bedrijven die zelf de salarisadministratie doen maar geen PKI certificaat hebben of voor kleinere accountantskantoren en administratiekantoren die van deze gemakkelijke service gebruik willen maken.

Soorten aangiftes

Met LIS kunt u zowel de aangiftes versturen naar de Belastingdienst als naar diverse Pensioenuitvoerders. Zie hiervoor de homepagina voor een overzicht waar LogiPoort/LIS naar kan verzenden.

Grote berichten

Er zijn ook zogenaamde Grote Berichten voor de loonheffingen. Of een bericht Groot of Klein is bepaalt de Belastingdienst. Door uitbreiding van de Kleine berichten, worden Grote berichten zelden nog gebruikt. Wilt u eenmalig een Groot bericht verzenden, neem dan contact op met de helpdesk. Indien u er meerdere in een kalenderjaar wilt versturen, dan kunt u LogiPoort aanschaffen.

Werking

U dient een LIS bericht via LogiSal met de LIS knop of via LIS portaal in. Het progamma LIS Connected Service verstuurt beveiligd één of meerdere (.xml) aangiften via internet naar ons.
De aangifte wordt ingelezen. De LogiSal gebruiker ontvangt een mail ter ontvangst, de LIS portaal gebruiker ziet dit in het portaal.
De loon- en pensioenaangiften worden automatisch verstuurd naar de betreffende instantie.
Mocht een aangifte worden afgekeurd, dan krijgt u bericht van ons met de reden.

Bestandsnaam vereisten

Om te herkennen voor welke instantie de xml aangifte is, dienen de bestanden voorzien te zijn van onze bestandsnaamvereisten.